domingo, 8 de febrero de 2015

NATURALIA O LA HISTORIA D'UN PLAT DE MARGARIDES

Pètals al dente,
corol.la exquisida,
melmelada de margarides,
sabor tradicional de la terra.

Escolte, palpe, olore i taste.
Cultiu blanc, sospir d’abella,
terracota natrural, ferro punxegut,
paisatge harmònic dels elements
explosió liqüescent a l’estómac,
hipodermis de la vida.

Escolte, palpe, olore i taste.
Llit de pol.len consumat,
llavor del vent, cabàs d’afecte,
simbiosi natural i festiva,
cultura del color, teranyina social.

Escolte, palpe, olore i taste.
Al davant la Natura,
al mig els estams i els pistils,
Al darrere la cendra.
Al plat l’escriotura vegetal de la vida.


Escolte, palpe, olore i taste.

Héctor Tronchoni
(En Memorias de mis abrazos: alguien me dijo que les contara y les conté)


No hay comentarios:

Publicar un comentario